Hans & Monique van Lierop

Familie van LieropGraag stellen wij u aan ons voor. Wij wonen samen met onze kinderen Niels en Jelle als vierde generatie op een prachtige plek gelegen aan het Muizenhol te Bakel. De oma en opa van Monique zijn op deze locatie in de jaren ’30 gestart met een gemengd boerenbedrijfje. Vanaf eind jaren ’60 hebben de vader en moeder van Monique het bedrijf uitgebouwd tot een melkveehouderij met als neventak de aspergeteelt.

De vader van Monique bracht de aspergeteelt van zijn ouderlijk boerenbedrijf aan de Bleys in Deurne richting Bakel.
Het gezinsbedrijf bestaat voor de aspergeteelt momenteel uit drie aan elkaar grenzende productievelden gelegen aan het Nuijeneind te Bakel, totaal ongeveer 4 ha.
Er wordt op traditionele manier geteeld, dus zonder grote (verwarmde) tunnels en/of zonder geforceerde verwarming van de grond. Door te kiezen voor de juiste grondsoort in combinatie met lekkere aspergerassen en het gewas uitstekend te verzorgen, proberen wij ongeveer 10 weken in het voorjaar het ultieme smaakgenot te realiseren.

Het aspergeseizoen is voor ons een levendige tijd want naast de oogst van het ‘witte goud’ moet ook het overige land bewerkt worden zodat we in de zomer en het najaar ons ruwvoer voor de koeien kunnen oogsten. Het is elk jaar weer spannend en enerverend als de eerste aspergekopjes boven het zand verschijnen. Met hulp en jarenlange ervaring van vader en moeder, enkele medewerk(st)ers uit de omgeving en Polen proberen we het aspergeseizoen tot een goed einde te brengen. Door ieders enthousiasme en inzet lukt ons dat tot nu toe steeds weer. Daar mogen we ons gelukkig om prijzen!

Wij hopen u te mogen begroeten in ons seizoenswinkeltje waar u terecht kunt voor heerlijke verse asperges van Baokelse d’Ekker en aanverwante artikelen. En als u, evt. met (klein)kinderen, dan toch bij ons bent, neem dan een kijkje bij de koeien! Wandelt u gerust even rond.

nieuws

Laatste verkoopdag 2024: zaterdag 22 juni.

Zaterdag 22 juni is ons seizoenswinkeltje voor de laatste dag geopend. Bedankt...

lees meer