De smaak van Bakelse Ekker

Proef asperges van Baokelse d’Ekker.

‘Het witte goud’; ‘koningin der groenten’, ‘parels van het land’. Al deze koosnamen verwijzen naar een bijzondere, bijna ‘goddelijke groente’: de asperge. Een groente met een lange traditie, verheerlijkt door de fijnproever, maar ook door de ‘rationele eter’ die gezondheid hoog in het vaandel draagt. De asperges van Baokelse d’Ekker worden geteeld met respect voor de traditie. Maar tegelijk weten we ook wat de consument van vandaag wil. Een goede kwaliteit, een lekkere smaak en een eerlijke prijs. Asperges van Baokelse d’Ekker vertalen de aspergetraditie door naar de wensen en eisen van de moderne tijd. Een nieuwe traditie in asperges is daarmee geboren.

Ouderwets puur en lekker uit de Bakelse streek

De asperges van Baokelse d’Ekker komen vers van het land en profiteren optimaal van de voordelen die de streek Bakel biedt. Geteeld op de vruchtbare Brabantse dekzandrug, boven de Peelrandbreuk met zijn zuivere grondwater uit de dieper gelegen watervoorraad. Dat zorgt voor een hele lekkere smaak.

Naast de hele lekkere smaak kunnen de asperges van Baokelse d’Ekker bogen op een hoge, constante kwaliteit. De asperges komen direct van het land, gestoken op een uitmuntend aspergeveld. Ook tijdens het telen en verwerken worden maatregelen getroffen om o.a. de smaak van asperges te waarborgen. Hans en Monique van Lierop voldoen aan de strenge kwaliteitseisen en het internationale certificeringsprogramma van Global-GAP, dat zich richt op de voedselveiligheid, en GRASP ten aanzien van sociale omstandigheden. In combinatie met de goede prijs zorgt de hoge kwaliteit ervoor dat u met asperges van Baokelse d’Ekker verzekerd bent van het allerbeste product, uiteraard dagelijks vers te koop en eventueel perfect geschild.

Passage uit het boek ‘Miet’ (oma van Monique) geschreven door Willem Iven, in het dialect van de Brabantse Peel

Temidde op ed’Ekker dor zaogde ’t hijl dörp bekant hillemol. Dè kwamp dè d’Ekker alling owpe waore. D’r stonne gin buim nie-j-op, op ed’Ekker. En ok kwamp dè dè ze zô hog en zô roond waor, d’Ekker. ’T Waor niks as rog en ‘nen enkelde plak erpel. En gin buim, lek as ‘k al zin. Hogstes hiejr of daor ‘ne breimenbos. Roontelum ed’Ekker waore wel van die klèn maastebösselkes nirgekwakt. En dor waoren ok wel bösselkes en wellekes mî sgoarhawt. Mar dor keekte g’ovverhinne. En ok ‘r dör hinne. Dè didde as ge temidden op ed’Ekker stoondt.

’T Muttijsèngd dor ’t Meuzehool bij hurde dè zaogde g’ok nie, want dor zaote maasteböskes vur. ’T Nöjenengd dè laog vaast nève d’Ekker.

nieuws

Laatste verkoopdag 2024: zaterdag 22 juni.

Zaterdag 22 juni is ons seizoenswinkeltje voor de laatste dag geopend. Bedankt...

lees meer