Asperges bereiden & recepten

Heerlijk genieten van Baokelse asperges! Asperges zijn verrassend lekker op allerlei manieren:
op z’n Hollands, Frans of Oosters, uit pan, oven, wok of frituur.

Als basisbereiding kunt u het volgende hanteren. Leg de asperges in ruim koud water, de kopjes mogen er net iets bovenuit steken, voeg er een snufje zout aan toe (12- 13 gram zout per liter water) en breng het water aan de kook. Het toevoegen van zout versterkt het ‘zoete’ van de asperge. De schillen van de asperges mee laten koken versterkt eveneens de smaak. Laat de asperges 3-6 minuten zachtjes door koken (o.a. afhankelijk van de dikte). Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15-20 minuten, met gesloten deksel, doorgaren.

Het koken van de groene asperges is korter, 3 à 5 minuten.

Om te controleren of de asperges voldoende zacht zijn kunt u met een vork in de ondereinden prikken.

Als u de asperge als hoofdgerecht gebruikt, reken dan ongeveer 500 gram per persoon. Voor een voorgerecht is 250 gram voldoende.

Voor recepten met asperges van Baokelse d’Ekker, klikt u hier

nieuws

Laatste verkoopdag seizoen 2020, zaterdag 20 juni.

Nog eventjes kunt u genieten van heerlijcke Baokelse asperges. Zaterdag 20 juni...

lees meer